Annons:

Historiskt beslut: Stockholms stad säger upp Brommas avtal 

Det rödgröna styret i Stockholms stad säger upp avtalet med statliga Swedavia om Bromma flygplats, som gäller till och med 2038.

”Beslutet ger staten goda planeringsförutsättningar för en ordnad avveckling av flygplatsen senast år 2038”, skriver man i ett pressmeddelande.

Finansborgarråd Karin Wanngård (S) säger att man vill tidigarelägga avvecklingen.

– Vi vill nu inleda en konstruktiv dialog med Swedavia och regeringen, säger hon.

Bland annat har oppositionspartierna Moderaterna och Liberalerna tidigare kritiserat en eventuell nedläggning av flygplatsen. Sedan Bra meddelat att flygbolaget ska sluta flyga från Bromma har emellertid Liberalerna ändrat sig.

– Det här är ett historiskt beslut, genom att säga upp avtalet för Bromma flygplats tar Stockholm ett avgörande steg för att utveckla Bromma parkstad. Redan efter årsskiftet kommer flygplatsen i praktiken att stå tom då flygbolaget BRA flyttar sin verksamhet till Arlanda. Vi vill nu inleda en konstruktiv dialog med Swedavia och regeringen om att tidigarelägga avvecklingen, det är inte rimligt att skattebetalarna tvingas subventionera en flygplats för ett fåtal privatjetar när linjetrafiken försvinner, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i ett pressmeddelande.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
På nytt jobb