Annons:

Premium

Ny rapport: Så spenderas reskassan – unga bäst på att punktera sin budget

I Club Meds nya rapport Resenärsrapporten 2024 berättar vad svenskarna helst spenderar reskassan på och vilka tabbar som är vanligast under semestern. Det framkommer att unga resenärer har det lite extra kämpigt med sin budgetering – och att var tredje har spenderat mer pengar än de tänkt under resan.

I Club Meds nya rapport Resenärsrapporten 2024 har man frågat 1 000 svenskar över 25 år om deras resvanor.

En av frågorna som svenskarna fick svara på var vilka misstag man gjort under semestern. Flest svenskar (20 procent) har överskridit sin budget – och det verkar som att det växande användandet av kredit- och avbetalningstjänster har påverkat den yngre generationens budgeteringsförmåga. Det går nämligen att tydligt utgöra en växande trend bland unga resenärers budgetutmaningar. Hela 31 procent av svenskarna i åldern 25–32 har någon gång överskridit sin resebudget. Denna siffra minskar successivt högre upp i åldersgrupperna och bland resenärer över 65 år uppges det endast av åtta procent. Det visar sig även att fler män (23 procent) kämpar med budgetering än kvinnor (17 procent).

Foto: Viggo Cavling

Club Meds undersökning avslöjar även vad resenärerna helst lägger extra pengar på under resan. Flest svenskar (38 procent) vill betala extra för smidig transport på sin semester. Annat som ligger högt på prio-listan är avbokningsskydd (37 procent), egen balkong (29 procent) och all inclusive (21 procent). Hållbarhet är däremot ingenting som svenska resenärer prioriterar särskilt högt. Tio procent kan tänka sig att betala extra för ett miljövänligt boende och åtta procent för en klimatkompenserad flygresa.

På nytt jobb