Annons:

“En konsolidering av flygtrafiken på Arlanda är en naturlig utveckling”

Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef kommenterar BRA:s flytt av trafiken till Arlanda.

– Dagens besked innebär att inrikesflyget nu samlas på Arlanda, vilket på sikt skapar förutsättningar för ett smidigare inrikesresande med bättre transfermöjligheter. Samtidigt som Bromma i princip står utan linjetrafik, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi kommer nu att anpassa vår verksamhet på flygplatsen utifrån den nya trafikstrukturen. Det kommer genomföras i nära dialog med de medarbetare som berörs av förändringen. Bromma är en effektiv och välskött flygplats som uppskattas av många resenärer. Men det är ingen hemlighet att kapacitetsutnyttjandet av Bromma under många år varit för lågt. En konsolidering av flygtrafiken på Arlanda är en naturlig utveckling. Det här ändrar förutsättningarna för driften av Bromma och aktualiserar den politiska frågan om flygplatsens framtid. 

En kommentar

  1. Trött resenär: OM det nu blir så att all trafik flyttar till ARN så MÅSTE man göra något åt priserna på arlanda express. Det är INTE rimligt att det ska kosta SEK 340 för en 18 min enkelresa och SEK 640 tur o retur mellan Sthlm C och flygplatsen... Nej, låt SL-kortet gälla! Dags för omförhandling med ägarna. Jämför att det med lite framförhållning är möjligt att flyga från ARN till Köln i Tyskland eller Budapest i Ungern för mindre pengar??!! Svara

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 kommentar Öppna
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024
Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024