Annons:

Premium

Golf Plaisir tillbaka till normala nivåer trots kostnadsökningar

Golf Plaisir, nu en Top performer inom researrangörer, rapporterar kraftig omsättningsökning och fortsatt vinst för 2023.

I bokslutet för 2023 rapporterar Golf Plaisir, en omsättning på 298,6 miljoner kronor, jämfört med 219,1 miljoner under 2022. Företaget redovisar en vinst för 2023 på 14,6 miljoner kronor jämfört med 3,5 miljoner för 2022. Det innebär att Golf Plaisir är en Top performer bland researrangörer, alltså bättre än hälften av konkurrenterna.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 2 500 företags bokslut med data från Eivora och Bolagsverket.

– Intresset för att kombinera resa med att spela golf är fortsatt mycket god. Vi ser en tillväxt inom samtliga av våra affärsområden och marknader.  En stor del av vårt produktutbud vänder sig till en målgrupp som har både god betalningsvilja och betalningsförmåga, något som sannolikt har bidragit till den snabba återhämtningen.

Golf Plasir vann Grand Travel Award 2024.

Målgruppen har också kunnat hantera de ökade kostnaderna efter pandemin. Peter Browall konstaterar att allt blivit dyrare – flyg, hotell och golfrundorna ute på resmålen samtidigt som den svenska kronan försvagats.

– Förhoppningsvis kommer vi att se en mer nyanserad nivå av kostnadsökningar framöver då resandet nu stabiliserats och fler och fler börjar få en klarare bild av vad som kan beskrivas som det nya normalläget.

Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024