Annons:

Premium

Winberg Travel ökar från två till tolv medarbetare efter pandemin

– Vi är väldigt glada över de senaste årens utveckling. Efter de nödvändiga nedskärningarna som skedde till följd av covid så har vi idag mångdubblat vår personalstyrka. Från två reserådgivare som lägst till dagens tio, säger Adam Kindberg Smeds, Team Leader på Winberg Travel till Travel News. Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Omsättningen för Winberg Travel steg kraftigt under 2023 med intäkter på 42,9 miljoner kronor jämfört med 32,1 miljoner under 2022. Vinsten uppgick till 1,3 miljoner, en markant förbättring från 2022 då resultatet landade på 363 000 kronor.

Malmöföretaget har också stärkt sin kassa avsevärt till 6,7 miljoner vid utgången av 2023 jämfört med 4,1 miljoner 2022. Winberg Travel är därmed en Top performer i branschen och presterar bättre än hälften av sina konkurrenter. Vinsten mäts både på marginal och på faktiskt resultat.

Travel News granskar och analyserar varje år runt 2 500 företags bokslut med data från Eivora och Bolagsverket.

– Vi kan konstatera att det inte bara har rört sig om ett uppdämt resebehov utan vi ser en stadig ström av nya reseförfrågningar. Det märks att kunderna uppskattar att ha en riktig person att prata med för att få hjälp med sina resedrömmar. Att vi dessutom har funnits länge och har många nöjda och återkommande kunder gör att de litar på oss när det gäller att boka sina drömresor, förklarar Adam Kindberg Smeds.

 För att möta den ökade efterfrågan har Winberg Travel, som sedan 2018 ägs av danska Jysk Rejsebureau, bemannat upp.

Adam Kindberg Smeds

– Tidigare fick vi i perioder avvisa väldigt många förfrågningar då vi inte hade tid att hjälpa alla. Både vi och våra kunder är övertygade om att de typer av produkter som vi säljer, som fokuserar på autentiska upplevelser, äventyr och en stark, lokal anknytning är rätt väg framåt i resebranschen.

Resebyrån skräddarsyr resor efter individuella kunders behov och önskemål.

– Det tillsammans med vår breda lokalkunskap kring de destinationer vi säljer, skapar unika resor som varken din granne eller kollega har gjort.

Text: Peter Mathsson Källa: Eivora

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024
Account Manager Sales – Sweden & Finland
Sista ansökningsdag:
23 september 2024