Annons:

Premium

Ben som haj bet av hittat – läkare försöker fästa på nytt

Efter att en haj i går bet av surfaren Kai McKenzies ben har kroppsdelen spolats upp på stranden. Nu kämpar lokala läkare för att fästa det på McKenzies kropp igen.

Incidenten inträffade i går, nära Port Macquarie i den australiska delstaten New South Wales. Här surfade Kai McKenzie på North Shore Beach när han blev biten av en vithaj.

23-åringen lyckades ta sig tillbaka till stranden där han fick hjälp av vittnen. Enligt den lokala räddningstjänsten var ett provisoriskt tryckförband, som en ledig polis la med hjälp av ett hundkoppel, avgörande för att få stopp på blödningen och rädda McKenzies liv innan ambulans kom till platsen.

Kai McKenzie flögs kort efter olyckan till John Hunter Hospital i Newcastle för att få traumavård. Flera medier skriver på morgonen att polisen i New South Wales bekräftat att även den avhuggna kroppsdelen spolades upp på stranden och transporterades till John Hunter Hospital. Nu undersöker läkarna möjligheten att fästa benet på nytt. 

McKenzies tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.

Hajar är överlag mycket försiktiga och vaksamma djur, som utvecklats under hundratals miljoner år; de levde långt före dinosaurierna. Enligt uppgifter från Världsnaturfonden har endast fyra av världens 400 hajarter varit inblandade i attacker mot människor.

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024