Annons:

Premium

Långsiktig planering blev fullträff för Världens Resor

Världens Resor, en Supernova inom researrangörssektorn, har nyligen offentliggjort sitt bokslut för 2023, vilket visar imponerande finansiella prestationer. Företaget placerar sig därmed i det absoluta toppskiktet jämfört med andra aktörer i branschen.

 

Under 2023 uppnådde Världens Resor, en del av Unlimited Travel Group, en omsättning på 112,6 miljoner, en betydande ökning från 2022-års siffra på 68,3 miljoner. Resultatet för året blev en vinst på drygt åtta miljoner jämfört med strax under fem miljoner för 2022. Under 2023 ökade personalstyrkan från 11 till 14 anställda med personalkostnader på drygt 11 miljoner. Vid årets slut hade bolaget en kassa på 3,7 miljoner kronor och utdelningen till aktieägarna uppgick till drygt åtta miljoner. 

– Marknaden har återhämtat sig snabbare än jag trodde. Samtidigt så har vi en kundgrupp, 65–75 år, som exempelvis inte är lika känsliga för bolåneräntor. De är färdiga med sina ekonomier och vill sätta spets på tillvaron. De kan dessutom resa när de vill och har tid för längre resor.

Joacim Ericson, vd Världens resor.

Före pandemin hade Världens Resor i princip bara resor utanför Europa – inte minst Japan – så dess verksamhet rycktes bort, precis som för många andra i branschen.

– Det tog ett litet tag innan vi insåg omfattningen av pandemin men vi reagerade relativt snabbt för att antingen ligga i träda eller att hitta andra vägar, berättar Joacim Ericson. Vi valde att behålla nästan hela personalen, och de valde att stanna kvar, trots att deras kunskaper låg i Asien, Sydamerika och Afrika. Det innebar att de som tidigare producerat treveckors rundresor i Japan plötsligt fick ansvara för resor som ”Hummerfiske i Marstrand” och ”Nordkalotten”. 

Samtidigt började företaget titta mer ingående på Europa och tågresor. 

– En riktig prövning var det! Samtidigt låg det helt i linje med att vi ville utveckla vårt hållbarhetsarbete med utökat antal resor med tåg till närliggande destinationer. Det är verkligen inte en dans på rosor att organisera tågresor. Det innebär alla möjliga risker men samtidigt är tåget en del av framtiden.

 Nu har Världens Resor två heltidsanställda ansvariga bara för Norden och ett helt nytt ben att stå på. 

– Om man sedan adderar att övriga världen öppnade upp så var vi med bibehållen personalstyrka startklara direkt och kunde återuppta gamla resor samt producera helt nytt. Detta i kombination med att våra kunder längtat efter att få åka ut och resa igen borgade för ett mycket bra 2023. Ingen quick-fix med andra ord.

Text: Peter Mathsson

Källa: Eivora 

Reservation & Ticketing Agent – Copenhagen
Sista ansökningsdag:
30 september 2024