Annons:

Premium

Christian Louboutin tar ytterligare kliv in i hotellbranschen

Ett drygt år efter att ha öppnat boutiquehotell i Portugal förvärvar modeskaparen Christian Louboutin en andel i franska Experimental Group.

Det var den 1 april 2023 som Christian Louboutin öppnade boutiquehotell i Portugal. Den franske modeskaparen har under sin drygt 40 år långa karriär även ägnat sig åt kosmetik och interiörer, och det senare är vad som får fullt utlopp på det lilla hotellet Vermelho i Melides.

I dagarna har det meddelats att Louboutin nu även förvärvat en andel i Parisbaserade Experimental Group. Gruppen driver över ett tjugotal hotell, restauranger och barer i hela Europa, inklusive på Ibiza, i Paris, London och det välbeställda området Cotswolds nordväst om den brittiska huvudstaden.

Detaljer kring de finansiella omständigheterna har ännu inte avslöjats, men Christian Louboutin sägs bli minoritetsdelägare. Modeskaparen nämner sin passion för resor, stil, hotell– och turistnäring som drivande faktorer för investeringen.

Christian Louboutin är långt ifrån den enda inom modevärlden som söker sig till hotellbranschen. Många är varumärkena som blandar anrik design med turismupplevelser. Både Armani och Versace driver hotell. Tidigare i år kungjorde LVMH att dess hotellvarumärke Belmond ska utökas och att man köpt andel i Accorgruppens Orient Express-tåg.

På nytt jobb