Annons:

Premium

Top performer Hotel At Six vill locka fler stockholmare

– Vi har många affärsresenärer och faktum är att vi är än mer kända i andra delar av världen än bland stockholmarna. Det är vi såklart stolta över, men fokus framåt är att öka lokalkännedomen om hotellet och vårt utbud bland svenskarna och primärt stockholmarna, säger Hotel At Six General Manager Ida-Maja Tejle till Travel News.

Enligt bokslutet för 2023 hade hotellet en omsättning på 296,9 miljoner kronor, en betydande ökning från 271,7 miljoner under 2022. Resultatet för 2023 blev en vinst på 2,1 miljoner kronor, en minskning jämfört med 2022-års vinst på 39 miljoner. Detta gör att bolaget räknas som en ”Top performer”’ inom hotellbranschen.

SUS är en krog kopplad till hotell At Six i Stockholm som ägs av Petter Stordalens Strawberry.

– 2023 blev egentligen det första hela året efter pandemin då At Six kunde återgå till normal business, konstaterar Ida-Maja Tejle som tillträdde som General Manager i december 2023. Pandemieffekterna klingade av i slutet av 2022 men då hade många hotell, liksom At Six, för liten personalstab vilket medför att 2022 års resultat inte går att jämföras med ett ”normalt” driftsår. Under 2023 ökade intäkterna främst drivet av logi och ökad rumsbeläggning men också via flertalet större konferenser inhouse kombinerat med andra större evenemang i Stockholm.

At Six vann i kategorin Bästa affärshotell på Travel News Business Forum 2023.

Hotellet vid Brunkebergstorg, som sedan starten haft höga restaurangambitioner, har påbörjat resan för att lyfta ännu mer med eget bageri, stort vinutbud och cocktailbar. Nu i sommar erbjuder takterrassen Stockholm under stjärnorna konserter, bio och sändning under fotbolls-EM.

Alltsammans med 343 rum, 32 långstidslägenheter och en stor mötesanläggning är At Six mer än man tror vid första anblick.

– Vi ligger i hjärtat av Stockholms affärsområde, med slottet som närmsta granne, en takterrass med 360 graders vy över stadens takåsar och 3 000 kvm mötesanläggning. Med dessa förutsättningar vill vi skapa en pulserande atmosfär för såväl turister, affärsgäster som lokalbefolkningen.

Text: Peter Mathsson

Källa: Eivora