Annons:

Premium

Hon är Leader of the year inom BWH Hotels

Grattis Sarah Lagerbäck, VD, Best Western Hotel Statt Katrineholm. Du är Leader of the year inom BWH Hotels. Hur känns det? - Såklart fantastiskt, blir varm i hjärtat av utmärkelsen och tar den som en etapp på vägen att ständigt utveckla mig själv och de runt mig.

”Ni omsatte senast 62 miljoner kronor och tjänade 8,5, är verkligen “äkta värdskap personifierad” så lönsamt?

– Det är nog precis vad det är.”

Du är äkta värdskap personifierad enligt motiveringen, hur blir man som du är?

– Vilken motivering att leva upp till! Jag har valt ett jobb som jag älskar och mår bäst när min omgivning har det bra. För mig är det grunden i värdskap – att genuint bry sig om vad våra gäster upplever och hur de mår.

Ge oss andra som kämpar med värdskap ett tips.

– Det där med ”smile and the world will smile back at you” fungerar verkligen. Rent vetenskapligt gör ett leende så mycket för oss människor och kan vara förlösande för vad som än kommer framåt. Omtanke är också viktigt – se till att alla hos dig känner sig riktigt välkomna och uppskattade. För det är de verkligen. Mina bästa stunder på dagen är när jag är ute bland gästerna och känner energin från deras glädje och välbefinnande.

“Det där med ”smile and the world will smile back at you” fungerar verkligen”

Sarah Lagerbäck, många vet vem du är, men inte alla 50 000 Travel News-läsare. Vem är du?

– Jag startade som praktikant för strax över tjugo år sedan och är numera vd och delägare. Tillsammans med vår Stattfamilj driver vi två hotell, ett O’Learys, en vinbar, en herrgård och en fest- och konferensanläggning i Katrineholm. Därutöver har jag ett stort samhällsintresse, ingår i det lokala näringslivsrådet och sitter i styrelsen för det regionala destinationsbolaget i Sörmland. Jag drivs av att träffa människor, utbyta tankar och erfarenheter-  och annars håller jag oftast till på en fotbollsplan och hejar på mina barn. Det blir mycket pepp om dagarna var jag än är, och det gillar jag.

Hur går det i Katrineholm?

– I Katrineholm är läget fantastiskt – både geografiskt, företagarklimatmässigt och med den höga livskvalitén. Det är en plats i ständig utveckling med ett starkt lokalt engagemang och en blomstrande företagsamhet. Vi ser en positiv trend med ökande besökare och nya spännande projekt.

Varför ska man åka till Södermanland?

– Det är verkligen sant att det är lite av en idyll med natur, närodlat och rapsfält. Det finns en närhet till allt, både till omvärlden för att resa hit men också mycket på armlängdsavstånd. Sörmlandsleden, en uppsjö av gårdsbutiker, slott och herrgårdar runt varje knut. Allt i ett otroligt varierat naturlandskap. Oavsett anledning kan du hitta det bästa för just dig här.

Vad ska man inte missa när man är hos er?

– När man besöker Best Western Hotel Statt så måste man besöka vår nyöppnade vinbar och prova vin i våra vinomater. Sitt ner med goda smårätter och ta något kul i glaset. Och vill man gå ut en sväng så tar man sig ner till Djulöområdet, avnjuter en lunch på herrgården, en glass i glasscafét och går en sväng runt Djulösjön. Den miljön är svårslagen.

Ni omsatte senast 62 miljoner kronor och tjänade 8,5, är verkligen “äkta värdskap personifierad” så lönsamt?

– Det är nog precis vad det är. När gästerna, medarbetarna och jag själv mår bra, då kommer lönsamheten som ett direkt resultat. Vi har möjligheten att driva anläggningar med olika säsonger och olika ben, så vi kan växla över när det behövs. Det är också en nyckel till att företaget mår bra och är lönsamt.

Reseindustrins största utmaning? 

– Att hitta balansen mellan hållbarhet och tillväxt. Vi måste fortsätta att utvecklas och förbättras samtidigt som vi tar ansvar för vår miljö och våra samhällen och lyckas få ekonomin att gå runt.

Leader of the year: Sarah Lagerbäck, VD, Best Western Hotel Statt Katrineholm med motiveringen; Den här personen andas service och ger alltid ett varmt bemötande. Kreativ med en energinivå som överträffar de flesta. Hennes inspirerande ledarstil smittar av sig genom hela hennes gäng på hotellet. Hon är ”Leading by example” personifierad. Hon gör inte bara hotellet till en trevlig arbetsplats, utan är precis en sådan ledare som man vill ta inspiration från inom BWH Hotels. Hon är äkta värdskap personifierad.

Namn: Sarah Lagerbäck

Titel: VD

Familj: Man och två barn

Bor: På jobbet? Nejdå, jag bor i ett hus några minuter från sjö, skog och centrum med hästhage som utsikt, precis som vi har det i Katrineholm 😊

Senaste resa: Trosa. Och jag blev helt tårögd av hur fint och härligt det var! Åk dit direkt! Hav, skärgård, klippor, god mat, fantastiska boenden och alla såg också väldigt lyckliga ut.

Favoritnyckeltal: Gästnöjdhet

Favorithotell: Förutom vårt och alla Best Western… Ett cityhotell i Rom som vi alltid återvänder till.

Favoritfärjebolag: Skärgårdstrafiken i Trosa

Favoritreseapp: Google Maps – jag zoomar in och ut för att hitta resedestinationer, hotell och matställen.

Flygbolag som jag åker helst med: På senaste tiden har det blivit mest Norweigan – och har bara mött superservice där.

Favoritdestination: Italien – Rom eller någon av kusterna

Min drömresa: Franzénbesök står högst upp på listan just nu

Detta vet vi inte om dig: Jag älskar matupplevelser, kan surfa menyer alltför länge på kvällarna och gråter av glädje vid riktigt bra kombinationer.

Fotnot: Vinnaren har utsetts av BWH Hotels tillsammans med omdömen från gäster och presenterades under hotellgruppens årliga konferens som i år tog plats i Stockholm.