Annons:

Premium

Fler svenskar planerar att resa – men helst billigt visar ny undersökning

Enligt en ny Sifoundersökning från resebolaget TUI uppger närmare hälften av svenskarna att de planerar att resa utomlands det närmsta året. Det senaste räntebeskedet och stabilare hushållsekonomi ligger bakom svenskarnas ökade reslust menar reseaktören i ett pressmeddelande.

I undersökningen som genomförts av Kantar Media säger 46 procent av svenskarna att de planerar att resa utomlands under de kommande tolv månaderna. Det är en ökning med fyra procentenheter jämfört med samma tid i fjol.

– För ett år sedan svarade fler att de inte visste om de skulle resa under det kommande året eller inte. Omvärldsläget såg annorlunda ut då, det fanns en större osäkerhet kring exempelvis räntor, kostnadsökningar och inflation. Nu ser vi istället flera positiva signaler som gör att fler hushåll vågar boka nya resor, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Resultatet från Sifoundersökningen är i linje med hur bokningsläget ser ut hos TUI inför sommaren.

– I år är det fler som väljer att resa i början och slutet av sommaren. Bland våra resenärer ser vi att det är en ökning med i snitt tio procent på de som reser i juni och september jämfört med i fjol. Priset är troligtvis en bidragande faktor, det är generellt sett mer prisvärt att resa innan och efter skolloven. Just nu är det exempelvis fyndläge på sista minuten-resor till flera populära resmål vid Medelhavet, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

På nytt jobb