Annons:

Premium

By Nordiqs bokningssystem vänder förlust till vinst 

– Vi har haft en positiv utveckling för 2023 och trenden håller verkligen i sig under 2024, berättar vd Mats Persson för Travel News.

Enligt bokslutet för 2023 ökade omsättningen till 58,8 miljoner kronor jämfört med 53,7 miljoner kronor året innan.

By Nordiq, med säte i Ystad, erbjuder skräddarsydda bokningssystem till evenemangsbranschen och besöksnäringen. Enligt bokslutet för 2023 ökade omsättningen till 58,8 miljoner kronor jämfört med 53,7 miljoner kronor året innan. Vinsten för 2023 var 406 000 kronor, en betydande förbättring jämfört med 2022 då företaget rapporterade en vinst på 254 000 kronor. År 2021 uppvisade bolaget en mindre förlust.

Profilbild av Mats Persson
Vd: Mats Christer Persson

– Vi är ganska breda i vårt serviceutbud inom besöksnäring och evenemang, förklarar Mats Persson.

Små partners är bland annat Ystad Djurpark eller Bulleröns gästhem där By Nordiq hanterar onlinebokning, inlösenavtal och support till slutkund. För Sveaskog hanterar företaget onlineförsäljning av jakt och fiskekort samtidigt som By Nordiq hjälper Sveaskog med fiskepaketen för Mörrumsån som kräver mer handpåläggning med fiskeguider, boende och paket. Vidare hanterar företaget alla Strawberrys Packtivity-paket för hotellen.

Vidare administrerar By Nordiq en totallösning för O-Ringen där tävling, boende och aktiviteter sker på en sida som företaget administrerar.

– Vi har också byggt upp en support- och callcenterverksamhet. Här hanterar vi stöd till slutkunder men även gentemot medlemmar och partners i olika organisationer. Bra exempel på detta är SCR (Svensk Camping) och Göta Kanal.

Text: Peter Mathsson

Källa: Eivora

På nytt jobb