Annons:

Alkoholförbud och dryga böter ska stoppa ”lågkvalitativ turism” på Mallorca

Nu inför myndigheterna på  Ibiza och Mallorca  ett totalförbud mot försäljning av alkohol på kvällen, rapporterar Daily Mail.

– Vi tycker enbart att det är positivt, säger Vings kommunikationschef Claes Pellvik till Expressen.

Enligt Ving berörs dagligvarubutiker, bensinmackar och liknande affärer av förbudet. Det är i ett försök att bekämpa så kallad ”lågkvalitativ turism” som regeringen på den spanska ögruppen Balearerna agerar.

Dekretet, som träder i kraft om ett par månader och som gäller åtminstone till december 2027, förbjuder helt försäljningen av alkohol mellan klockan 21.30 och 08.00 i Llucmajor, Palma och Calvia på Mallorca och Sant Antoni på Ibiza. 

Myndigheterna har även infört ett förbud för så kallade ”partybåtar” att åka närmare än en nautisk mil från något av dessa resmål. Båtarna förbjuds även att ta ombord och lämna passagerare på dessa platser. 

Palmas borgmästare Jaime Martinez säger att man med förbuden vill ”korrigera ociviliserade attityder” både hos turister och hos lokalbefolkningen. Han hävdar även att den nuvarande förordningen är för ”slapp”, skriver Daily Mail.

Enligt Martinez kan överträdare, beroende på förseelsens allvar, få böter på upp till 3 000 euro, motsvarande 35 000 svenska kronor. 

De nya reglerna inkluderar även ett förbud mot att festdricka på offentliga platser och även att gå runt naken och ”halvnaken”, skriver tidningen.

Kommentarer är stängda.

På nytt jobb