En av dem är Astrid Lindgrens Värld, där priset höjs med 25–30 kr. Numera kostar en vuxenbiljett 495 kr för en dag, jämfört med 465 kr ifjol. För barn i åldern 3–14 år och pensionärer höjs priset från 350 kr till 375 kr
På Skara Sommarland kostar en biljett 489 kr under högsäsong i år, vilket är en ökning med 20 kr.
Samma prishöjning gäller även för Kolmården – där en biljett kostar 599 kr för en vuxen och 499 kr för ett barn under sommaren.
På Gröna Lund däremot väntas en stor förändring av biljettpriserna. Där har man nu valt att gå tillbaka till det prissystem som fanns före pandemin.
– I år kommer man i högre utsträckning betala för det man väljer att utnyttja, säger Jan Eriksson, vd på Gröna Lund.
Den största förändringen på Gröna Lund är att man återigen kommer kunna lösa entrébiljett, vilket det inte gick att göra förra året. Även åkkuponger kommer att vara möjligt att köpa i år.
– Nu ser vi att folks plånböcker är hårt pressade och vi vill att Gröna Lund ska vara en park för alla, fortsätter Jan Eriksson.
Även priset på heldagsbiljetterna sänks på Gröna Lund i år. Under högsäsong kostar en vuxenbiljett 595 kr, jämfört med 649 kr 2023.
För barnbiljetter är motsvarande priser 545 kr i år jämfört med 549 kr ifjol.
Förra året kunde man bara köpa heldagsbiljetter vissa dagar och det fanns bara ett begränsat antal per dag. Resterande dagar gick det bara att köpa halvdagsbiljetter, som låg på 499 kr för en vuxen och 399 kr för ett barn.
I år kommer man bara kunna köpa biljetter som gäller hela dagen, eller bara för kvällen.
– Om en hel familj köper heldagsbiljetter med entré och åkband, så kommer ju prislappen bli något högre i år, säger Jan Eriksson.
– Men då får man ju också en heldag i stället för en halvdag som förra året.
På Liseberg sänker man priset för de som bokar entré och åkpass online, enligt Göteborgs-Posten. Däremot blir flera av årspassen dyrare, exempelvis Stora Guldpasset, som höjs med 200 kr.
På Furuviksparken sker det inga prisförändringar i år.