Annons:

Premium

Tui börjar erbjuda paketresor med flyg med Ryanair

För första gången ska researrangören Tui börja sälja flyg med Ryanair som en del av sina paketresor. Det är dock ingen överraskning inom branschen. 

Trots att Ryanair bara bekräftat att flygbolaget ingått samarbete med totalt tre OTA:er, är avtalet med Tui väntat. 

I samband med att starka resultat för det sista kvartalet 2023 publicerades i mitten av februari, var Tui Groups vd Sebastian Ebel öppen med att turismkoncernen identifierat möjligheter att driva ytterligare tillväxt. 

I en artikel publicerad i brittiska Travel Weekly så sent som i onsdags (14 februari) intygade Ebel att det fanns planer på att öka antalet bokningar av paketresor som kunderna själva sätter samman, så-kallade dynamiska paketresor. Detta efter att dessa under oktober-december 2023 haft en årlig ökning på 24 procent. 

– [Just nu] har vi inte alla lågprisbolag i vår plattform för dynamiska paketresor. [Men] glappet kommer att slutas mycket snart, sa Ebel.

”Mycket snart” visade sig vara 24 timmar. I torsdags offentliggjorde nämligen Tui att man börjar erbjuda paketresor med Ryanairflyg. Ett partnerskap som innebär att resenärer som bokar en resa med Tui som inkluderar flyg med Ryanair, gör det till samma priser för flygbiljetten och eventuella tilläggstjänster som de erbjudits direkt via Ryanairs hemsida, utan dolda påslag. 

Peter Krüger, Chief Strategy Officer & Chief Executive Officer Holiday Experiences inom TUI Group, bekräftar Sebastian Ebels kommentar.

– Det nya avtalet följer [Tui Groups] strategi gällande ökad digitalisering av affärssegmenten. Samarbetet med Ryanair kommer nu att ytterligare utöka utbudet av dynamiskt paketerade TUI-resor, och samtidigt uppnå ytterligare en milstolpe inom digitaliseringen. Dessutom bidrar samarbetet även till vår tillväxtstrategi – syftet är att uppnå ytterligare tillväxt genom fler produkter och nya kunder.

Flygen med Ryanair blir alltså ett komplement till de redan omfattande, och växande, utbudet av flygningar som Tui i dag erbjuder. Både med researrangörens eget flygbolag TUIfly och systerföretaget TUI Airways, samt externa flygbolag som man ingått partnerskap med. 

Men det rör inte bara utbudet av flygningar. Enligt David Schelp, CEO Markets & Airlines på TUI Group, handlar det – i kombination med ytterligare utflykter och aktiviteter, både på resande fot och hemmavid – om att skapa ”ännu fler valmöjligheter för våra kunder”.

– Det avtal vi nu ingått kommer att skapa fler resealternativ för våra kunder än någonsin tidigare.

På nytt jobb