Annons:

Premium

Effektiva interna processer gör att Axess Resebyrå i Boden dubblar omsättningen

Vad har då lett till denna tydliga ökning? -Vi jobbar hårt för att effektivisera våra interna processer så mycket som möjligt för att hela tiden ge våra samarbetspartners kostnadsbesparingar i alla led. Detta skriver styrelsesuppleant Simon Jonsson-Lindgren till Travel News och fortsätter: - Vi har träffat rätt med samarbetspartners som uppskattar personligt engagemang och effektiv administration.

Axess Resebyrå i Boden AB, det svenska företaget inom rese- och turismbranschen, redovisar mycket positiva resultat för räkenskapsåret 2022/2023, som sträcker sig från 1 juli 2022 till 30 juni 2023. Enligt deras senaste bokslut rapporterat den 8 februari 2024, ökade omsättningen drastiskt jämfört med föregående år, och årets resultat visar en kraftig vinstökning. 

Omsättningen för räkenskapsåret 2022/2023 uppgick till 21,5 miljoner kronor, något som innebär en betydande ökning från föregående års omsättning på 9,6 miljoner kronor. Årets resultat visade en vinst på 238 000 kronor, en ökning jämfört med föregående år då resultatet låg på 196 000 kronor i vinst. 

Antalet anställda steg från 1 till 2 under det senaste räkenskapsåret. Personalomkostnaderna ökade marginellt från 457 000 kronor förra året till 712 000 kronor under det aktuella räkenskapsåret. Resebyråns kassa blev starkare, och uppgick vid årets slut till 824 000 kronor, jämfört med 107 000 kronor året innan. 

Företaget, grundat den 3 mars 2008, verkar inom rese- och turismbranschen och är baserat i Norrbottens län, kommunen Boden. Detaljer om styrelseuppdrag och ledande befattningar saknas i det tillgängliga materialet, men det är känt att resebyrån förblir engagerad i att erbjuda tjänster inom rese- och turismsektorn för att möta sina kunders behov. 

Hur ser då Simon Jonsson-Lindgren och Axess resebyrå då på framtiden?

-Prognosen för 2024 är ungefär i linje med helåret 2023 trots att vi upplever att mönstret hos många företag har förändrats och fortsätter att förändras. Det blir spännande att se hur processen runt SAS fortlöper och vad ansvariga myndigheter tänker göra för att förbättra tågtrafiken i Sverige. 

På nytt jobb