Annons:

Premium

Starkt fokus på lönsamhet har gett bra resultat för STS Alpresor

Varför har det gått bra senaste året? - Efter pandemin så har vi haft ett starkt fokus på lönsamhet. Vi har effektiviserat hela vår verksamhet och fått en bättre kostnadskontroll. Samtidigt har vi fortsatt att utveckla vårt program med nya attraktiva resmål, kvalitetshotell och koncept, skriver vd Hanna Bernvid i en kommentar till Travel News.

Vad gör ni rätt?

– Vi är verksamma i en bransch där marginalerna är väldigt små och då krävs det en stor kunskap i såväl optimering som försäljning. Jag har glädjen att arbeta med ett extremt kompetent och dedikerat team som drivs av att leverera bästa tänkbara kundupplevelse men som också har stor förståelse för vår affär. Teamwork är helt enkelt nyckeln till ett roligare arbete och ett bättre resultat.

STS Alpresor AB, rese- och turismföretaget baserat i Göteborg, redovisar en kraftig omsättningsökning för räkenskapsåret som sträcker sig från 2022-10-01 till 2023-09-30. Bolagets omsättning uppgick till 503 miljoner kronor, en ökning från 389,9 miljoner kronor året innan. Årets resultat för detta bokslut var 10,65 miljoner kronor i vinst, att jämföra med 10 000 kronor i vinst föregående år.

Antalet anställda ökade till 43, upp från 40 anställda under föregående år. Personalomkostnaderna uppgick till 29,7 miljoner kronor och kassan låg på 34,4 miljoner kronor, en betydlig ökning från 4,6 miljoner kronor året innan. Företaget grundades den 15 maj 1985 och dess verksamhet innefattar att erbjuda rese- och turisttjänster.

Hanna Bernvid, VD på STS Alpresor.

Styrelsen för STS Alpresor AB består av Jan Sinclair som ledamot, Harri Robert Kaijanto som ledamot, Lars-Olof Christer Magnusson som ledamot, Hanna Bernvid som extern vd, Jan Andreasson som ledamot och ordförande, samt Lisa Magnusson som ledamot.

Jämfört med tidigare år visar resultatet en påtaglig vändning. Under räkenskapsåret 2020-10-01 till 2021-09-30 rapporterade STS Alpresor en förlust på 1,1 miljoner kronor, medan året dessförinnan, 2019-10-01 till 2020-09-30, bolaget uppvisade en vinst på 5,7 miljoner kronor. Den senaste redovisade ökningen i omsättning och vinst markerar en betydande framgång för STS Alpresor AB.

Vad kan bli ännu bättre?

– Under 2024 kommer vi fortsätta att arbeta med vår digitala utveckling och bland annat lansera en ny webb. I övrigt kommer vi fokusera på vår kärnprodukt och fortsätta leverera kvalitetsresor till Alperna.

Vad tror du om 2024?

– Hittills ser bokningsläget väldigt bra ut, trots att världsekonomin är i gungning. Jag tror, precis som undersökningar visar, att människor kommer fortsätta att prioritera resandet. Man väljer helt enkelt bort annan konsumtion för att ha möjlighet att komma iväg på sin årliga semesterresa. Det är dock viktigt, särskilt i vår bransch, att man är rustade för sämre tider och snabbt kan optimera programmet om efterfrågan minskar eller för den delen ökar.

På nytt jobb