Annons:

Premium

“Extremt kunnig personal” ger rekordår för Sydafrikaresor i Helsingborg

Varför har det gått bra senaste året? - Omsättningsökningen från föregående år kan till stora delar tillskrivas de lättade restriktionerna efter pandemin. Men det är inte hela sanningen. Kunderna vet mer idag än förr vad de vill, vilket gör det svårare då det oftast handlar om mer komplicerade upplägg, skriver vd Tomas Polacek i en kommentar till Travel News och fortsätter:

– Samtidigt så blir konverteringsgraden från offert till bokning högre vilket gör att säljarna kan fokusera mer på det som verkligen blir av än att ödsla massa tid på offerter som inte resulterar i något. Vi har dessutom en extremt kunnig personal som i stort sett samtliga har varit med oss i 10 år eller mer.

Vad gör ni rätt?
– Sydafrikaresor är nischade på södra Afrika och öarna i Indiska Oceanen medan vår bifirma Söderhavsresor är nischade på Australien, Nya Zeeland och Söderhavsöarna. Med en så snäv nisch är vi specialiserade och kan både erbjuda priser som få andra och spännande, lite annorlunda, upplägg. Vi jobbar mycket manuellt, från kund till kund, med ofta långa personliga samtal där vi lyssnar in kunden och har därefter möjlighet att ta fram ett träffsäkert skräddarsytt program. Vi har också en egenutvecklad plattform för våra offerter som underlättar arbetet och ger väldigt proffsiga reseupplägg.

Sydafrika.

Sydafrikaresor i Helsingborg AB, verksamt inom rese- och turismbranschen samt handel och shopping, rapporterar stark omsättningstillväxt och ökad vinst för räkenskapsåret som sträcker sig från 2022-07-01 till 2023-06-30. Enligt källor från Eivora landade omsättningen på 62,5 miljoner kronor, en påtaglig ökning från föregående års 16,3 miljoner kronor. Årets resultat blev en vinst på 2,1 miljoner kronor, en uppgång jämfört med föregående år då resultatet låg på 2,7 miljoner kronor i vinst.

Under perioden ökade antalet anställda från 6 till 8 personer, och personalomkostnaderna steg från 3,1 miljoner kronor till 4,3 miljoner kronor. Kassan minskade något från 6,5 miljoner kronor till 1,6 miljoner kronor, och bolaget gjorde ingen utdelning under året.

VD Tomas Polacek är även styrelseledamot för bolaget som grundades den 20 oktober 2008. Sydafrikaresor i Helsingborg AB har sin bas i Helsingborg, Skåne län.

För att sätta siffrorna i perspektiv jämförs de med tidigare år. År 2021 låg omsättningen på 16,3 miljoner kronor och vinsten blev 2,7 miljoner kronor. År 2020 redovisade bolaget en omsättning på endast 377 000 kronor med en förlust på 2,9 miljoner kronor. Dessa siffror visar att Sydafrikaresor i Helsingborg AB har lyckats vända en rådande negativ trend och öka sin omsättning och vinst under det senaste räkenskapsåret.

Vad kan bli ännu bättre?
– Vi har en del tekniska utmaningar där vi behöver bli mer digitaliserade och där processerna kan gå snabbare.


Vad tror du om 2024?

– Vi kommer att öka ytterligare och ta marknadsandelar. Resandet kommer att fortsätta och vi är helt rätt positionerade att fortsatt vara Skandinaviens största arrangör av resor till Sydafrika och en betydande aktör på resor till Oceanien.

På nytt jobb