“Hur blir man en bra kock? – Man måste vara öppen, lyhörd och jobba som bara den.”
Grattis Peter J Skogström, du är ny gastronomisk ledare på Eriksberg i Blekinge. Varför valde Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Hotel & Nature Reserve, dig tror du?
– Jag tror att valet hamnade på mig på grund av min breda kunskap inom gastronomin och att jag är en duktig entreprenör.
Varför valde du Eriksberg?
– Det är ett fantastiskt ställe med oändliga möjligheter både ute och inne.
Varför ska man åka till Eriksberg i Blekinge?
– För själen, här finns hav, skog, berg, djur, naturen i harmoni med det bästa boendet och god mat och dryck.
Du är världsmästare i matlagning, har vunnit Året kock och Kockarnas kamp. Hur blir man en bra kock?
– Man måste vara öppen, lyhörd och jobba som bara den.
Vilken tävling var roligast att vinna?
– Det är två olika sätt att tävla i lag och individuellt. Men OS – guldet 2000 och Årets Kock står högst.
Du ska utveckla social dining på Eriksberg, vad är det och hur ska det utvecklas?
– Vi ska fokusera mer på helheten kring måltiden. Servis, matsal, lounge, dryck, bemötande och maten. Det ska vara enkel men lustfylld, höga smaker utan att det känns för fint, råvaran ska vara i fokus.
Du är fromager, vad innebär det?
– Ha ha : Sommelier fast på ost.
Du är också sommelier, vilket är ditt favoritvin på bolaget som inte kostar skjortan?
– Det finns många beroende på vilken årstid vi är i och vilket humör man är på, men N2 från Spanien, Riesling Sanders eller The Butcher från Österrike.
Reseindustrins största utmaning?
– Jag tror det är miljön.
Namn: Peter J Skogström
Titel: Kock och entreprenör
Familj: 2 barn, flickvän, hund och katt
Bor: Skanör
Senaste resa: Sri Lanka
Favorithotell: The Riff, Sri lanka eller i närheten Guldsmed manon Les Suites i köpenhamn
Favorit Kryssningsbolag: Hurtigruten
Favorit Reseapp: Tripadvisor och Booking
Flygbolag som jag åker helst med: SAS eller Emirates
Favoritdestination: Barcelona
Min drömresa: Franska polynesierna
Detta vet vi inte om dig: Åkt Vasaloppet två gånger.